Manfrotto
Szűrők

Szebb kilátás

Photo by Alessio Furlan

ND SZŰRŐK UV ÉS VÉDŐ SZŰRŐK CIRKULÁRIS POLÁR SZŰRŐK

ND500

Kilenc blendényivel csökkenti a fényerősséget, víz és olajlepergető bevonattal a könnyű karbantartásért.

Professional Védő

A legjobb megoldás hogy megvédjük az optikát. Antisztatikus bevonattal.

Professional CPL

A legjobb cirkuláris polár szűrő 90%-os fényáteresztéssel, többszörös bevonattal, antisztaikus védőréteggel.

ND64

Hat blendényivel csökkenti a fényerősséget, víz és olajlepergető bevonattal a könnyű karbantartásért.

Advanced UV

A legjobb UV szűrő, mely blokkolja az UV sugarakat, ezáltal csökkenti az elmosódást, ködösséget, blue castingot. Mivel az elkészült képet nem befolyásolja, állandóan a lencsén lehet. 12 tükröződés gátló és vízlepergető réteggel bevonva.

Advanced CPL

Advanced cirkuláris polár szűrő 68.1% fényáteresztéssel és többszörös bevonattal, amely karcálló, olaj és vízlepergető.

ND8

Három blendényivel csökkenti a fényerősséget, víz és olajlepergető bevonattal a könnyű karbantartásért.

Essential UV

Az ideális szűrő, ami blokkolja az UV sugarakat, ezáltal csökkenti az elmosódást, ködösséget, blue castingot. Mivel az elkészült képet nem befolyásolja, állandóan a lencsén lehet. 8 tükröződés gátló és vízlepergető réteggel bevonva.

Essential Polár Szűrők

Az essential cirkuláris polár szűrő két réteg bevonattal rendelkezik, víz és olajlepergető.

ND Szűrők

Neutral density vagy szürke szűrők lecsökkentik a szenzorhoz eljutó fény mennyiségét, de nem befolyásolják a színeket. Sokféle helyzetben használhatóak, például hosszú záridős fotóknál, ahol a mozgásokat szeretnénk kihangsúlyozni a hosszú expozícióval, vagy ha el akarjuk tüntetni a mozgó tárgyakat a képünkről.

Készíts ködös tengeri képeket az ND szűrőkkel

Készíts derűs tájképeket az ND szűrő segítségével

Photo by Alessio Furlan

Cirkuláris Polár Szűrő

Csökkenti a tükröződést

Megnöveli a színkontrasztot

No Filter

With Filter

Az ideális választás, ha a fényvisszaverődéseket szeretnénk csökkenteni, amit legtöbbször víz, üveg vagy más erősen tükröződő felület fotózásakor tapasztalhatunk – viszont mindig megőrzi a fény egyenletes eloszlását.

E mellett tökéletes a színkontraszt és a szaturáció növelésére. Egyszerűen a gyűrű elforgatásával csökkenthetjük a tükröződéseket vagy változtathatjuk a kontraszt mértékét.

UV szűrő

Az UV szűrők a legrégebbi szűrőtípus, amely megakadályozza az UV fény bejutását a lencsébe, így csökkenti az elmosódást, a ködösséget és a blue castingot. E mellett nagyon hasznosak, mert védik az optikát a portól, nedvességtől és állandóan a lencsén maradhat, nem befolyásolja az elkészült képeket.

protect1.jpg

Kiemelkedő
Védelem

A Protection, vagy Védő Szűrők kiemelkedő védelmet adnak a por, olaj szennyeződés és a karcolások ellen, és állandóan a lencsén maradhatnak a nélkül, hogy hatással lennének a képekre. Kifejezetten azoknak a fotósoknak tervezték, akik nagy igénybevétel mellett dolgoznak és maximális védelemre van szükségük az optikájuk számára. Minden Védő Szűrő antisztatikus, így porlepergető és könnyű tisztítani.

Méretek

A Manfrotto speciálisan választotta ki a méreteket, hogy biztosítsa, hogy a 7 legnépszerűbb lencse-méretre legyen megfelelő Manfrotto szűrő.

sizes.png
  • Minden Manfrotto szűrő vízlepergető.
  • A Manfrotto Advanced polár szűrők ND szűrők és minden Professional szűrő olajtaszító.
  • Minden Manfrotto Professional szűrő rendelkezik antisztatikus bevonattal.

Bevonat

Minden Manfrotto Szűrő többszörös bevonattal rendelkezik, hogy garantálja a kiemelkedő minőséget – 2 és 12 között mozog az egyes szűrőkön a bevonatrétegek száma. Minden szűrőn van egy vízlepergető réteg is, ezzel csökkentve a kockázatát, hogy víznyomok legyenek a fényképeken. Az Advanced és Professional szűrők olaj és karcállóak is. A Professzionális család e mellett a por ellen is véd, az antisztatikus bevonatnak köszönhetően.

Manfrotto Minőség

A Manfrotto szűrők kifejlesztésekor végzett kutatások és az aprólékos megmunkálásnak köszönhetően kiemelkedő minőségűek. A legnagyobb precizitással készült szűrők gyártásánál a fényvisszaverődések minimalizálására és a fényáteresztés maximalizálására törekedtek, így figyelemre méltó optikai minőséget értek el.

Egyedülálló szűrő tok

Minden szűrőhöz egy újra használható tartó tok is tartozik. Ami biztosítja, hogy a szűrők maximális biztonságban legyenek akkor is, amikor nincsenek a kamerán, így könnyű a tárolásuk és a szállításuk. A tok okosan megtervezett, a skálájának köszönhetően látható, hogy milyen méretű szűrő van a tokban, így a fotósok könnyebben megtalálják, éppen melyik szűrőre van szükségük.

Saját márkák